Als bedrijf met belang in het groen, willen wij ook graag zo milieubewust werken. Dit uit zich in een aantal manieren van werken.We werken niet onnodig met milieubelastende materialen. Wij denken van te voren na over de materialen en zullen indien mogelijk kiezen voor diegene die het minst belastend zijn.

 

Zo zijn we nu gestart met het werken met de infra weeder Master 510 R.Deze machine werkt met infra rood, dit is warmer dan open vuur of hete lucht, en werkt daardoor sneller. En sneller is nog minder belasting voor het milieu omdat er minder energie nodig is om ermee te werken.Hier een filmpje.https://youtu.be/vcIyEazXPgc

 

brander

 

 

 

Op eigen terrein hebben we nieuwe vakken laten maken om zoveel mogelijk te kunnen scheiden. De materialen die na aanleg van een nieuwe tuin overblijven nemen wij in. Dit wordt zoveel mogelijk hergebruikt, hetzij in een andere tuin, hetzij op eigen terrein. Hier hebben we extra ruimte voor gemaakt, zodat we nog meer kunnen opslaan om te hergebruiken.

 

We scheiden onder andere:

  • Blank hout
  • IJzer
  • Behandeld hout
  • Puin
  • Groenafval
  • Grond en restafval

Tuinverzorging De Molen HaastrechtDe lente kriebelt, bij mens, dier en plant. Knopjes zien we voorzichtig komen, vogels beginnen al weer heerlijk te fluiten. En de mens, die snakt naar zon en warmte. Veel mensen denken na over hun tuin en hoe ze daar dit jaar weer van kunnen genieten. Plekje in de zon, niet te veel werk, genieten van mooie struiken en planten of een plek voor kinderen en kleinkinderen om te spelen.

In het voorjaar lijkt  iedereen tegelijk te komen. Het kan daarom zijn dat u wat langer op uw offerte moet wachten als dat in andere jaargetijden is. Wat voor de uitwerking scheelt is als u vast nadenkt over waar u de tuin voor wilt gebruiken en hoeveel tijd u heeft om dit bij te houden. Hoe groot is uw budget en welke materialen hebben de voorkeur. Als u dan ook vast globaal de tuin opmeet en wat foto's maakt, kan Léon op de zaterdag vast met u meedenken.

Een afspraak om de tuin te bekijken en in te meten is dan sneller  gemaakt.

Op internet zijn diverse sites om ideeen op te doen. Als u wat foto's verzamelt van wat u mooi vind( een moodboard) krijgt u al snel een idee welke kant u opdenkt.

Wij hebben als voorbeeld wat geknutseld met behulp van Pinterest en publisher. Dit is het resultaat.

 

 

 

 

 

 

 

Hoe weet ik of ik een betrouwbare hovenier heb gevonden?

 

Helaas gebeurd het nog steeds dat er bedrijven zijn die u niet kunt vertrouwen. Het is nog steeds mogelijk voor iedereen om een hoveniersbedrijf te beginnen. Maar het hovenierswerk is echt vakmanschap en kan volgens ons niet zomaar worden uitgevoerd. Je moet verstand hebben van alles wat groeit en bloeit, maar ook van de individuele situaties bij de mensen in de tuin, bijvoorbeeld hoe is de bodemgesteldheid? Onze hoveniers gaan regelmatig op cursus om zo bij te blijven. Wij gaan voor kwaliteit, ook na de aanleg van uw tuin kunt u op ons rekenen. Wij werken met vrijblijvende offertes,een opdrachtbevestiging en de consumentenvoorwaarden van de VHG. Waarom VHG hovenier?

 

logo Wij zijn aangesloten bij de VHG. Hier heeft u als consument ook toegang tot informatie. Klik op het logo voor de link.

 

Deze organisatie heeft richtlijnen opgesteld voor u als consument om te zien of u een betrouwbaar bedrijf heeft gevonden. Klik hier voor de tips! Vanzelfsprekend voldoen wij aan deze eisen.

Zonder licht zien we de wereld waarin we leven niet. Wilt u ook meer van uw tuin en terras genieten door middel van licht? In-lite bied u toonaangevende (led) buitenverlichtinggebaseerd op laagspanning 12 volt. Dit systeem is absoluut veilig en kunnen we voor u aanbrengen. Kijk voor ideeën op de site van http://www.in-lite.com

lichtlicht

 lichtlicht

lichtlicht

 

Wij kunnen samen met u een lichtplan opstellen, zodat u ook in de donkere maanden optimaal van uw tuin kunt genieten. In onze presentatieruimte hebben wij enkele voorbeelden staan.

Op zaterdag tussen 11.00-13.00uur kunt u hier vrijblijvend kijken en is er iemand aanwezig om uw vragen hierover te beantwoorden.

lichtlichtlichtlicht